Nieuw: eenvoudig een product verklaring genereren

Verklaring footprint genereren

Delen via:

LinkedIn
Facebook
Twitter

In de Flori Footprint Tool kunt u de footprint resultaten van uw kweekproces bekijken en vergelijken. Voor ieder van deze onderdelen kunt u de resultaten zien in 16 verschillende impactcategorieën, waarvan CO2 de meest bekende is. Wilt u de milieu-impact van uw product delen met afnemers, leveranciers of stakeholders? Het is sinds kort mogelijk om met één druk op de knop per product een verklaring te genereren.

Hoe werkt de Flori Footprint Tool?

Met de Flori Footprint Tool kunt u eenvoudig de impact van al uw producten berekenen. Ook krijgt u inzicht in verschillende scenario’s, bijvoorbeeld planten die op verschillende locaties of in verschillende potmaten worden gekweekt. Met dit inzicht kunt u stappen zetten om uw productieproces te verduurzamen.

In de tool voert u op eenvoudige wijze de gegevens van uw producten in. Denk hierbij op locatieniveau aan uw elektriciteitsverbruik en op productniveau het teeltschema en het substraat dat u gebruikt. De tool rekent de milieu-impact uit, zodat u inzicht krijgt in diverse impactcategorieën. Zoals watergebruik, verzuring, maar de meest bekende is de CO2 uitstoot.

Product verklaring genereren

Nadat u de gegevens van uw product heeft ingevoerd, kunt u met één druk op de knop een footprint verklaring genereren. De verklaring wordt automatisch als PDF gedownload. U kunt de verklaring voor eigen doeleinden gebruiken.

Voorbeeld product footprint verklaring

Inzetten van uw product verklaring

De verklaring toont in één oogopslag de footprint berekening van uw product. Hiermee kunt u milieu gerelateerde verbeteringen communiceren en streven naar duurzamere bedrijfsactiviteiten.

U kunt de verklaring bijvoorbeeld intern gebruiken om inzicht te geven in de milieugevolgen van de activiteiten van uw bedrijf. De verklaring kunt u ook delen met externen. Wanneer uw afnemers, leveranciers, klanten of stakeholders vragen naar uw product footprint, dan heeft u de verklaring in no-time gegenereerd. U kunt uw product footprint verklaring ook delen in uw Certifeye wallet. Zo kunt u zelf kiezen met wie u uw footprint informatie deelt.

Verklaring footprint

Wilt u ook de footprint van uw bloemen of planten berekenen en eenvoudig productverklaringen genereren? Vraag dan een demo aan door een mail te sturen naar support@florifootprinttool.com.

Meer interessante artikelen

Vraag een Chain Portal demo aan

Ontdek de mogelijkheden van onze Chain Portal!

Vraag een Trader Portal demo aan

Ontdek de mogelijkheden van onze Trader Portal!

Vraag een Grower Portal demo aan

Ontdek de mogelijkheden van onze Grower Portal!