Chain Portal

Breng de milieu-impact van uw totale supply chain in kaart

Scroll

Chain Portal: brengt alle data samen voor een volledige berekening tot end-of-life

In de sierteeltketen zijn er veel keuzes te maken die de milieu-impact van een bloem of plant beïnvloeden. Te denken aan teeltwijze, verpakking en distributiewijze. De footprint is een optelsom van de impact in de gehele sierteeltketen. Als u duurzaam wilt inkopen wilt u ook weten welke keuzes u kunt maken. De Chain Portal helpt u de keten inzichtelijk te maken met zo veel mogelijk primaire data en aan de hand daarvan goed onderbouwde keuzes te maken.

De Flori Footprint Tool Chain Portal kenmerkt zich door haar gebruiksvriendelijkheid, ontwikkeld voor en in samenwerking met handelspartijen. De tool is waardevol, omdat deze de vaak complexe ketens gedetailleerd inzichtelijk maakt en zo de scope 3 analyse verbeterd kan worden. Net als de andere portals van de Flori Footprint Tool is de Chain Portal gebaseerd op de FloriPEFCR, wat betekent dat u inzicht krijgt in 16 impactcategorieën. Daarmee kunt u verder kijken dan alleen de CO2-footprint, zoals ook de CSRD voorschrijft.

Chain Portal: licenties en eigenschappen

Met de Chain Portal brengt u stapsgewijs op eenvoudige wijze de footprint van uw supply chain in kaart. U bouwt de product footprint verder uit vanaf het moment dat u de footprint van de leveranciers aangeleverd krijgt. U kunt heel specifiek de footprint van de producten uitbouwen met uw eigen toegevoegde processen en wensen ten aanzien van het product. Zo bent u klaar om de vragen van uw afnemers te beantwoorden.

De Chain Portal is opgebouwd uit een hoofdlicentie voor uw bedrijf met sublicenties voor eventuele dochterondernemingen.

Op de hoofdlicentie maakt u een database aan met de footprint data van de door u gewenste producten van leveranciers. De leverancier moet digitaal toestemming geven om de data met u te delen voordat u deze op kunt nemen in uw database. De hoofdlicentie biedt standaard ruimte voor een database met 250 opvraagbare productregels. Aanvullend kan er database capaciteit bijgekocht worden. Met de opgevraagde producten kunt u vervolgens onbeperkt uw eigen supply chains (scenario’s) samenstellen. 

Gebruiksvriendelijke tooling voor een duurzame sierteelt

fft-logo-compleet

Nieuwsgierig geworden?
Vraag een demo aan

Flori Footprint Tool - Chain Portal

De functionaliteiten op een rij:

Een offerte of meer informatie ontvangen?

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag? Laat gerust een bericht achter en de footprint-specialisten van Greenhouse Sustainability nemen contact met u op.

Contactformulier