Over onze tool

De vraag naar product footprints neemt toe

Scroll

In eigen tempo & stap voor stap

De vraag van consumenten en retailers naar duurzaam geteelde sierteeltproducten neemt toe. Ze willen graag weten wat de milieu-impact van een product is, gedurende de hele levenscyclus. Echter, het berekenen van een product footprint kan een complex proces zijn, vooral als gegevens van derden niet direct beschikbaar zijn. De Flori Footprint Tool biedt u de mogelijkheid om in uw eigen tempo, stap voor stap, de footprint van uw producten te berekenen. Tijdens het berekenen ziet u de hotspots in alle onderdelen van uw supply chain, van de winning van grondstoffen tot productie, distributie, gebruik en afvalverwerking.

Als u weet waar u staat kunt u efficiënt starten met verduurzaming. Om de prioriteiten te bepalen kunt u scenario’s maken met vervangende waardes, zodat u gericht afwegingen kunt maken welke investeringen het meeste opleveren. Zo kunt u bijvoorbeeld grijze energie vervangen voor groene energie en zien wat dit voor uw footprint betekent.

Voor de hele sierketen? Ja!

De Flori Footprint Tool biedt de mogelijkheid voor alle partijen in de sierteeltketen om de volledige levenscyclus van een product in kaart te brengen. Elk bedrijf heeft zijn eigen specifieke processen. Daarom biedt de Flori Footprint Tool verschillende omgevingen:

– Kweker portaal
– Handels portaal
– Leverancier portaal (in ontwikkeling)
– Retail portaal (in ontwikkeling)

De gegevens kunnen worden uitgewisseld tussen deze bedrijven, zodat iedereen zijn Scope 3 emissies in kaart kan brengen. U kunt zelf toestemming geven met welke bedrijven u uw gegevens wilt delen.

Onze missie

Met de Flori Footprint Tool willen we bedrijven in de sierteeltsector een laagdrempelige manier bieden om inzicht te krijgen in de milieu-impact van hun bedrijf en producten. Met de Flori Footprint Tool mag er geen reden zijn om niet te beginnen met het berekenen van een ecologische voetafdruk.

Onze visie

Wij geloven dat een klimaatvriendelijke sierteeltsector de toekomst is, door de footprint als uitgangspunt te nemen om dat doel te bereiken.

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag? Laat gerust een bericht achter en de footprint-specialisten van Greenhouse Sustainability nemen contact met u op.

Contactformulier

Vraag een Trader Portal demo aan

Ontdek de mogelijkheden van onze Trader Portal!

Vraag een Grower Portal demo aan

Ontdek de mogelijkheden van onze Grower Portal!