Over de Flori Footprint Tool

Of u het nu doet voor de toekomst van de aarde of omdat uw klanten willen weten of u duurzaam onderneemt, de berekening van de milieu-impact van uw bedrijf én producten is essentieel geworden. Met de Flori Footprint Tool berekent u het gemakkelijk zelf.

Scroll

In eigen tempo & stap voor stap

De vraag van consumenten en retailers naar duurzaam geteelde sierteeltproducten neemt toe. Ze willen graag weten wat de milieu-impact van een product is, gedurende de hele levenscyclus. Echter, het berekenen van een product footprint kan een complex proces zijn, vooral als gegevens van derden niet direct beschikbaar zijn. De Flori Footprint Tool biedt u de mogelijkheid om in uw eigen tempo, stap voor stap, de footprint van uw producten te berekenen. Tijdens het berekenen ziet u de hotspots in alle onderdelen van uw supply chain, van de winning van grondstoffen tot productie, distributie, gebruik en afvalverwerking.

Als u weet waar u staat kunt u efficiënt starten met verduurzaming. Om de prioriteiten te bepalen kunt u scenario’s maken met vervangende waardes, zodat u gericht afwegingen kunt maken welke investeringen het meeste opleveren. Zo kunt u bijvoorbeeld grijze energie vervangen voor groene energie en zien wat dit voor uw footprint betekent.

Voor de hele sierteeltketen? Ja!

De Flori Footprint Tool biedt de mogelijkheid voor alle partijen in de sierteeltketen om de volledige levenscyclus van een product in kaart te brengen. Elk bedrijf heeft zijn eigen specifieke processen. Daarom biedt de Flori Footprint Tool verschillende omgevingen:

  • Grower Portal
  • Trader Portal
  • Chain Portal

De gegevens kunnen worden uitgewisseld tussen de portalen, zodat iedereen zijn Scope 3 emissies in kaart kan brengen. U kunt zelf toestemming geven met welke bedrijven u uw gegevens wilt delen.

Onze missie

Met de Flori Footprint Tool willen we bedrijven in de sierteeltsector een laagdrempelige manier bieden om inzicht te krijgen in de milieu-impact van hun bedrijf en producten. Met de Flori Footprint Tool mag er geen reden zijn om niet te beginnen met het berekenen van een ecologische voetafdruk.

Onze visie

Wij geloven dat een klimaatvriendelijke sierteeltsector de toekomst is, door de footprint als uitgangspunt te nemen om dat doel te bereiken.

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag? Laat gerust een bericht achter en de footprint-specialisten van Greenhouse Sustainability nemen contact met u op.

Contactformulier

Vraag een Chain Portal demo aan

Ontdek de mogelijkheden van onze Chain Portal!

Vraag een Trader Portal demo aan

Ontdek de mogelijkheden van onze Trader Portal!

Vraag een Grower Portal demo aan

Ontdek de mogelijkheden van onze Grower Portal!