Trader Portal

Inzicht in milieu-impact van bedrijf, processen en materialen

Scroll

De Flori Footprint Tool voor exporteurs

Op unieke en eenvoudige wijze biedt de Flori Footprint Tool uitgebreid inzicht in de milieu-impact van locaties, producten en materialen. Voor elke schakel in de sierteeltketen is er een eigen omgeving die de functionaliteiten en eigenschappen biedt die voor hen relevant zijn. Voor alles geldt dat het voldoet aan de rekenregels zoals deze zijn vastgelegd in het concept van de FloriPEFCR.

Deze rekenstandaard helpt kwekers een volledige levenscyclusanalyse te maken van hun producten. Hierbij maken zij gebruik van default waardes voor exporteurs, retail, consument en afvalfase. Echter is er tussen exporteurs ook onderscheid te maken in de milieu-impact. In de FloriPEFCR gaat het op dit onderdeel puur over impact van de productie-activiteiten. 

Om het voor exporteurs mogelijk te maken hun eigen footprint mee te nemen in product footprints is de Trader Portal van de Flori Footprint Tool ontwikkeld. De Trader Portal biedt naast de berekening voor aansluiting van de FloriPEFCR ook de mogelijkheid om de footprint op bedrijfsniveau te berekenen. 

Trader Portal: abonnementen

Als exporteur wenst u op verschillende vlakken de footprint in kaart te brengen, zodat u weet waar u het verschil kunt maken. Hiervoor is de Trader Portal ontwikkeld. Met het ‘basis’-abonnement kan het deel wat onderdeel van de FloriPEFCR is berekend worden. Dit abonnement is uit te breiden met footprint berekeningen op bedrijfsniveau voor meer inzicht. Deze functionaliteiten zijn zo geïntegreerd dat er geen gegevens dubbel ingevuld hoeven te worden.

In de FloriPEFCR wordt gesproken over de impact per ladingdrager (bijvoorbeeld, CC’s, pallets, etc.). Deze wordt opgebouwd uit inzichten in de productievestiging en de productielocatie, zoals m² gebruik en aantal bewegingen. Vervolgens kunnen deze gegevens op ladingdragerniveau verwerkt worden. Met dit abonnement kunt u uitstekend productielocaties met elkaar vergelijken en optimaliseren. 

Gebruiksvriendelijke tooling voor een duurzame sierteelt

fft-logo-compleet

Nieuwsgierig geworden?
Vraag een demo aan

Flori Footprint Tool - Trader Portal

De eigenschappen op een rij:

Een offerte of meer informatie ontvangen?

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag? Laat gerust een bericht achter en de footprint-specialisten van Greenhouse Sustainability nemen contact met u op.

Contactformulier