Veelgestelde vragen

We begrijpen dat het invullen van het startmateriaal niet eenvoudig is, vooral als het gaat om het specificeren van de juiste eenheid. Laten we het proces vereenvoudigen met een voorbeeld:

a. Klik op “Materialen” en vervolgens op “Startmaterialen” (na het invullen van uw leveranciers- en substraatgegevens).

b. Klik op het “+” teken om het startmateriaal toe te voegen. Geef het een naam en kies een leverancier uit de lijst.

c. Wanneer u het startmateriaal selecteert, heeft u twee opties. Zorg ervoor dat u één benadering aanhoudt.

Optie A: Specificeer hoeveel eenheden startmateriaal er in één verpakking van uw leverancier zitten (bijv. 10 stekken per doos).

Optie B: Voeg één eenheid van het product toe (bijv. 1 stuk stek).

d. Ga verder met het kiezen van de verpakking. Voor de verpakking kunt u:

Optie A: Voer het volledige gewicht (of andere parameters) van de verpakking in voor een bepaald aantal startmaterialen dat u hebt gespecificeerd (bijv. 10 stekken).

Optie B: Verdeel het verpakkingsgewicht (of andere parameters) door het aantal eenheden startmateriaal in één verpakking (in dit geval zou de verpakking per stek worden gedeeld door 10, aangezien er 10 stuks in één verpakking zitten).

Deze stap is cruciaal omdat het ons helpt de impact van de verpakking per eenheid startmateriaal te berekenen.

e. Voeg substraat en potten toe

Hetzelfde principe geldt bij het invoeren van substraat en potten (indien van toepassing). Als u aanvankelijk slechts één eenheid startmateriaal hebt gespecificeerd, verdeel dan het gewicht van het substraat en de potten door het aantal startmaterialen in de verpakking die u van uw leverancier ontvangt.

Hoewel we ernaar streven zoveel mogelijk processen in onze tool op te nemen, is het mogelijk dat uw specifieke proces nog niet beschikbaar is. Als uw proces, zoals energiebron, warmtebron, brandstof of materiaalinvoer, momenteel niet beschikbaar is in de tool, stuur dan een e-mail naar support@florifootprinttool.com, dan zullen wij het in de tool opnemen.

Het is belangrijk om te vermelden dat het meestal redelijk eenvoudig is om een standaardproces toe te voegen, maar dat complexere processen langer kunnen duren.

Momenteel biedt onze tool niet de mogelijkheid om uw resultaten te benchmarken tegen andere producten of processen binnen de gebruikersgemeenschap van de tool. Om de prestaties van uw product te beoordelen, raden we aan gebruik te maken van open-source data voor vergelijking.

Onze inzet voor het beschermen van gegevensprivacy betekent dat we geen benchmarks bieden waarbij andere tooldeelnemers betrokken zijn vanwege privacyoverwegingen.

We ontwikkelen echter actief een functie om benchmarking binnen algemene categorieën mogelijk te maken, waarbij gegevensprivacy wordt gewaarborgd en de gebruikersfunctionaliteit wordt verbeterd.

De resultaten van onze tool bieden veelzijdige toepassingen. U kunt ze gebruiken voor interne procesverbetering, het monitoren van uw footprint en het communiceren van milieu-impactinformatie aan stakeholders zoals ketenpartners en leveranciers. Bovendien kunnen de resultaten worden gebruikt voor benchmarking van uw prestaties ten opzichte van industrienormen.

Het is belangrijk op te merken dat hoewel ze kunnen worden gebruikt voor communicatie- en marketingdoeleinden, de berekeningen niet geverifieerd zijn.

Hoewel de locatie footprint een aanzienlijk deel van uw bedrijfsfootprint omvat, richt het zich specifiek op productiegerelateerde processen. Om uw footprint op bedrijfsniveau volledig te beoordelen, moet u extra factoren opnemen, zoals kantooroperaties, woon-werkverkeer en zakelijke reizen.

Als u geïnteresseerd bent in het verkrijgen van een volledige bedrijfsfootprintberekening, neem dan contact met ons op voor verdere hulp.

Wees gerust, we zetten ons in om u de best mogelijke tool te bieden, inclusief de meest actuele gegevens. Telkens wanneer er updates of wijzigingen aan de tool worden aangebracht, ontvangt u een e-mailmelding om u op de hoogte te houden.

 

We hopen dat deze antwoorden duidelijkheid bieden terwijl u de Flori Footprint Tool blijft gebruiken.

Onthoud, als u verdere vragen heeft of hulp nodig heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons support team via support@florifootprinttool.com.