Bereken nu zelf onafhankelijk uw product footprints

Eenvoudig en inzichtelijk

Of u het nu doet voor de toekomst van de aarde of omdat uw klanten willen weten of u duurzaam onderneemt, de berekening van de milieu-impact van uw bedrijf én producten is essentieel geworden. Met de Flori Footprint Tool berekent u dat gemakkelijk zelf.

Scroll

Onafhankelijk uw milieu-impact berekenen

U wilt weten hoe u de juiste keuzes maakt die het meeste impact maken. Een footprintberekening biedt u een gedetailleerd inzicht waar u mee verder kunt. Maar hoe voorkomt u dat dit een kostenintensieve en tijdrovende klus wordt?

Met de Flori Footprint Tool berekent u gemakkelijk zelf de footprint van uw locatie en sierteeltproducten. Onafhankelijk van consultants en in uw eigen tempo. Na de berekening weet u precies welk onderdeel de grootste milieu-impact veroorzaakt. Bovendien krijgt u inzicht in 16 verschillende impactcategorieën, waaronder klimaatverandering (CO₂-uitstoot), water, toxiciteit en landgebruik.

 

Waardevolle en betrouwbare resultaten

Een footprintberekening wordt uitgevoerd aan de hand van een levenscyclusanalyse. De Flori Footprint Tool is ontwikkeld om het voor ieder sierteeltbedrijf mogelijk te maken om footprint(s) zelf te berekenen. Footprints die aansluiten op de (aanstaande) Europese richtlijnen voor het berekenen van footprints voor sierteeltproducten; de FloriPEFCR. Met deze rekenstandaard bent u verzekerd van waardevolle inzichten en kunt u producten benchmarken. Een footprintberekening op basis van de FloriPEFCR geeft u het antwoord op de vraag; “Hoe duurzaam is deze bloem of plant nu écht?”.

Flori Footprint Tool voor kwekers

Grower Portal: de eigenschappen en mogelijkheden

Per maand

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag? Laat gerust een bericht achter en de footprint-specialisten van Greenhouse Sustainability nemen contact met u op.

Contactformulier